شکار

 
سار
نویسنده : محمد رضا - ساعت ۱٢:۱٦ ‎ق.ظ روز ۱۳۸۸/۱۱/٩
 

سار (Family Sturnidae ) - پرندگان ایران

 

 

پرندگانی هستند خیلی اجتماعی و بسیار پر سروصدا که اغلب صدای پرندگان دیگر را تقلید می کنند
جثه پر ، دم کوتاه و منقار دراز و نوک‌تیز دارند .
پروازشان سریع و مستقیم است ، نر و ماده آنها همشکل است ، در میان سوراخ‌ها لانه می سازند .
پرندگانی همه‌چیز خوار هستند .

سار صورتی
انگلیسی : Rose-Coloured Starling
فرانسوی : Martin Roselin
لاتین : Sturnus Roseus

مشخصات :
21 سانتی‌متر ؛ شکل ظاهری و حرکاتش شبیه سار معمولی است ، گرچه پرواز آنها مختصری با هم تفاوت دارد ، پروبالش صورتی است با سر ، گردن ، بال‌ها و دم سیاه براق و کاکل مشخص ، منقار زرد نارنجی ( در زمستان قهوه‌ای ) و پاهایش صورتی است .
پرنده نابالغ قهوه‌ای خاکی است ، با بال‌ها و دم پررنگتر ، بدون کاکل و کمرنگ‌تر از نابالغ سار ( حتی در حال پرواز ) ، نشانه دیگر تشخیص این پرنده ، منقار زردرنگ آن است .
پرنده‌ای است اجتماعی ، حتی در هنگام لانه‌سازی . اغلب همراه سار دیده می شود ، بخصوص هنگامیکه در اطراف گله‌های گاو ، مشغول تغذیه است .
زیستگاه :
فضاهای باز ، زمین‌های زراعتی ، صخره‌های مرتفع کوهستان و استپ‌ها .
در سوراخ بین سنگ‌ها در نقاط وسیع ، درون دیوارها و توده‌های چوب ، زادوولد می کند
پراکندگی :
تابستاه‌ها فراوان است .
به صورت مهاجر عبوری در همه‌جای ایران دیده می شود

سار
انگلیسی : Starling
فرانسوی : Etourneau Sansonnet
لاتین : Sturnus vulgaris

مشخصات :
21 سانتی‌متر ؛ پرنده‌ای است با جلای سبز برنزی و ارغوانی که دم کوتاه ، بال‌های نوک‌تیز و منقار دراز نوک‌تیز دارد . پروبالش در زمستان پر از خال است ، بخصوص در پرنده ماده .
پرنده نابالغ قهوه‌ای رنگ است با گلوی تقریبا سفید .
منقار پرنده بالغ در زمیستان تیره‌رنگ و در بهار زرد لیمویی است .

پرنده‌ای است پر سروصدا و خودنما ، پروازش سریع و مستقیم است و گاهی بالبازروی می کند
به‌طور دسته‌جمعی ، تغذیه و استراحت می کند .
در پائیز و زمستان ، هنگام غروب ، به‌صورت گله‌های بزرگ در ساختمان‌ها ، جنگل‌ها و یا نیزارها دور هم جمع می شوند و سروصدا راه می‌اندازند .
زیستگاه :
مناطق شهری و روستایی .
در سوراخ درخت‌ها ، ساختمان‌ها ، یا درون سوراخ‌های زمین در مناطق بایر و لم‌یزرع زادوولد می کند
پراکندگی :
زمستان‌ها خیلی زیاد است ، به تعداد فراوان در ایران زاوولد می کند .

مینــا
انگلیسی : Common Mynah
فرانسوی : Martin Triste
لاتین : Acridotheres Tristis

مشخصات :
23 سانتی‌نتر ؛ سرش سیاه و کمی کاکل‌دار است ، گردن و قسمت بالای سینه‌اش خاکستری پررنگ و بقیه پروبالش ، بیشتر قهوه‌ای شرابی است که در سطح پشتی تیره‌تر و در سطح شکمی کمرنگ‌تر می باشد .
قسمت پایین شکم و پوشپرهای زیر دم آن سفید است ، شاهپرهای نخستین خارجی آن قهوه‌ای تیره و در قاعده انها یک لکه بزرگ سفید دیده می شود . دمش تقریبا سیاه و در انتها کاملا گرد است و تمام شاهپرهای آن نوک سفید دارد ، بجز یک جفت شاهپر وسطی . منقار ، چشم و زایده پایین و بالای چشم ، زرد روشن است . معمولا جفت‌جفت یا به صورت گروه‌های کوچک دیده می شود .
رفتارش شبیه سار می باشد ؛ پرنده‌ای است رام و بی‌باک .!
زیستگاه :
به مناطق مسکونی و زمین‌های زراعتی بستگی بیشتری نشان می دهد .
در روستا‌ها ، باغ‌ها ، میوه‌زارها و زمین‌های بایر نیز دیده می شود .
در سقف خانه‌ها ، سوراخ دیوار یا تنه درخت آشیانه می سازد .

پراکندگی :
پرنده‌ای است بومی و زمانی نسبتا فراوان بوده ، اما و به جهت سودجویی‌های
سودجویان و خرید و فروش ، رفته‌رفته در منطقه مختص به خود رو به کاهش نهاده است


 
comment نظرات ()